כדי להיות קבלני בניין, אתם יכולים פשוט לשכור לעצמכם טנדר וציוד, למצוא כמה עובדים שיעבדו איתכם ולהתחיל פרויקטים בתחום הבנייה והשיפוצים. יחד עם זאת, במקרה כזה אתם פועלים בניגוד לחוק וחשופים לתביעות ענק על כל תקלה קטנה. למעשה, אתם חשופים לכל אחד שהתנהלותכם אינה לשביעת רצונכם. בכדי לעסוק בתחום קבלנות הבניין על פי חוק, עליכם להפוך לקבלנים רשומים, קרי להוסיף את שמכם לפנקס הקבלנים של רשם הקבלנים במשרד השיכון, ולשם כך תצטרכו לעמוד במספר קריטריונים ובהם השלמת לימודי קורס קבלן בניין. על הקורס ועל הצורך להשלימו, מסבירים לכם בשורות הבאות המומחים של המרכז ללימודי בניין.
מדוע קבלן בניין צריך לימודים רשמיים?
ישנם מקצועות רבים במשק, שהעיסוק בהם מחייב השלמה של לימודים רשמיים ולרוב גם אקדמיים. אבל מדוע צריך קבלן בניין להשלים לימודים כאלה אם הוא יודע את העבודה, למשל בעקבות שנים בהם שימש כפועל בניין ולמד את כל רזי המקצוע? ובכן, זה לא משנה מה הניסיון שצברתם בענף הבניין, ישנם דברים שלעולם לא תלמדו מחוץ למסגרת רשמית, דברים שיכולים להכריע את רמת המקצועיות שלכם, את איכות התוצרים שלכם ואת רמת הבטיחות שלכם ושל העובדים איתכם. מאחר והמדינה מכירה באמת פשוטה זו, היא גם מחייבת כל אדם המעוניין לעסוק בתחום, בהשלמת לימודים רשמיים וזאת במסגרת קורס קבלן בניין. בכדי להבטיח שהקורס מעניק למשתתפים את כל הידע לו הם זקוקים, מפקחת המדינה גם על תכניות הלימודים ונותנת את ההכרה שלה אך ורק למוסדות שעומדים בקריטריונים המחייבים, כפי שמגדיר אותם משרד העבודה והרווחה האחראי על התחום.
באיזה שלב אתם צריכים לעבור את הקורס?
כפי שאמרנו בהתחלה, ישנם קבלני בניין שפועלים בתחום ללא רישיון ולכן אינם רשומים באף רשומה ממשלתית מסודרת. אלא שיותר ויותר קבלנים מתחילים להבין את החשיבות של מעמד הקבלן הרשום, הן כמובן בגלל הצורך לעבוד בצורה חוקית ומסודרת והן בגלל האפשרויות הרבות שפותח מעמד זה בפני הקבלן. מכרזים ממשלתיים וציבוריים, לקוחות פרטיים שמקפידים על בחירת קבלן רשום בלבד, עבודות נקודתיות במוסדות ציבור, בתי ספר, גני ילדים וכן הלאה – כל אלה למעשה חסומים בפניכם אם אינכם קבלנים רשומים וכל אלה ייפתחו בפניכם מיד לאחר שתוסיפו את שמכם אל פנקס הקבלנים של משרד השיכון. אלא שכדי לעשות זאת, עליכם לעמוד במספר קריטריונים ובהם גם השלמת קורס קבלן בניין במשרד המוכר על ידי משרד העבודה והרווחה.
איפה ניתן להשלים את הקורס?
במסגרת התהליך של רישום קבלן רשום, תצטרכו למלא טפסים, להציג אישורים ומסמכים שונים וכן להציג תעודת הסמכה והשלמה של קורס קבלן בניין. את הקורס תוכלו להשלים בשורה של מכללות ומוסדות לימוד המציעים מסלולים שונים במקצועות הבניין, אם כי כאמור, אתם רוצים להקפיד שאת הקורס אתם משלימים אך ורק במוסד מוכר על ידי משרד העבודה והרווחה, ואת זה אתם רוצים לבדוק גם מול מוסד הלימוד עצמו וגם מול משרד העבודה והרווחה (את רשימת המוסדות המוכרים תוכלו למצוא באתר האינטרנט של משרד העבודה).
המרכז ללימודי בניין הוא מוסד לימוד ותיק ומוכר, המציע שורה ארוכה של מסלולי לימוד בכל מגוון מקצועות הבנייה ובכלל זה מציע קורס קבלן בניין על פי הקריטריונים של משרד העבודה והרווחה ועל פי בסיס תכנית לימוד מאושרת ומוכרת על ידו. בסיום הקורס, תצטרכו לעבור מבחן הסמכה מסכם ועם תעודת הסיום שתקבלו מהמרכז, תוכלו להשלים את תהליך הרישום שלכם במשרד השיכון כחוק.
מה לומדים בקורס קבלן?
מבוא לקורס קבלנים |
ניהול וניהול חוזים |
הערכת פרויקט ובקרת עלויות |
שיטות וטכניקות בנייה |
ניהול עסקי קבלן |
קורס הקבלן מתחיל בהיכרות עם העקרונות והמושגים הבסיסיים של קבלנות.
המשתתפים מקבלים הבנה מוצקה של המסגרות החוקיות והרגולטוריות המסדירות את פעילויות הקבלנות. |
המשתתפים מתעמקים במיומנויות ובטכניקות החיוניות הנדרשות לניהול וניהול חוזים יעילים.
המשתתפים לומדים כיצד לנווט סכסוכי חוזים ולפתור אותם בצורה מקצועית ויעילה. |
הבנת עלויות הפרויקט היא חיונית להתקשרות מוצלחת. הערכת פרויקט וטכניקות בקרת עלויות.
מה שמבטיח שקבלנים יכולים לספק פרויקטים במסגרת מגבלות התקציב. |
הבנה מקיפה של שיטות וטכניקות בנייה חיונית לקבלנים.
|
ניהול עסק קבלני מצליח דורש יותר מאשר מומחיות טכנית.
|